Τσιμπήματα κουνουπιών: αντιμετωπίστε τα!

Τα τσιμπήματα κουνουπιών είναι μια μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται οι περισσότεροι το καλοκαίρι. Επίσης πλέον με τα κρούσματα του ιού Ζήκα, έχει γίνει πιο έντονη η ανάγκη για προστασία από τσιμπήματα. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να τα αποφύγετε:

  1. Βάλτε εντομοαπωθητικό

Ο καλύτερος τρόπος για να απωθήσετε τα κουνούπια και άλλα έντομα που μεταφέρουν ασθένειες είναι να χρησιμοποιήσετε ένα απωθητικό. Συνήθως διαρκεί έξι με οκτώ ώρες, με άλλα λόγια, όλη την ημέρα. Έτσι, πρέπει να το εφαρμόσετε ξανά, μόνο αν πλυθείτε. Φροντίστε να το χρησιμοποιήσετε σε καλά αεριζόμενο χώρο, και αποφύγετε τον ψεκασμό απευθείας στο πρόσωπό σας, ώστε να μην εισπνέετε τις χημικές ουσίες.

  1. Αποφύγετε την άσκηση σε εξωτερικό χώρο

Τα κουνούπια αναζητούν χημικές ουσίες στην αναπνοή και τον ιδρώτα σας, ειδικά το διοξείδιο του άνθρακα, και έτσι έλκονται από την κίνηση και τη θερμότητα. Αυτό σημαίνει ότι όταν είστε ιδρωμένοι κεντρίζετε ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον των κουνουπιών.

  1. Χρησιμοποιήστε ανεμιστήρα δαπέδου

Έχετε παρατηρήσει ότι τα κουνούπια σας μπορεί να σας εγκαταλείψουν σε περίπτωση αέρα; Αυτό συμβαίνει επειδή δεν μπορούν να πετάξουν σε ταχύτητες πάνω από 20 χμ/ώρα. Γιατί; Ο άνεμος διασκορπίζει τις οσμές του σώματος που τα δελεάζουν. Ένας ανεμιστήρας στο επίπεδο των ποδιών μπορεί να αποκρούσει αποτελεσματικά τα κουνούπια.

  1. Ρούχα με συνθετικές ίνες

Τα ρούχα που είναι φτιαγμένα για άθληση και τα ρούχα που είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υφάσματα όπως πολυεστέρα και νάιλον, είναι πιο σφιχτά υφασμένα, κι έτσι αποτελούν ένα εμπόδιο για τα κουνούπια. Τα βαμβακερά και τα λινά ρούχα δεν είναι τόσο αποτελεσματικά. Προτιμήστε να φοράτε ρούχα με μακριά μανίκια και παντελόνια για να κρατήσετε όσο περισσότερο μπορείτε προστατευμένο το δέρμα σας.

  1. Παραλείψτε τα λουλουδένια αρώματα

Ορισμένα αρώματα που αναδύουν μυρωδιά από λουλούδια, έχει αποδειχθεί ότι είναι κάπως πιο ελκυστικά για τα κουνούπια. Γι’ αυτό είναι πιθανώς μια καλή ιδέα να αποφεύγετε να φοράτε αρώματα, αν είστε επιρρεπείς στα τσιμπήματα κουνουπιών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *