Απώλεια μαλλιών

Παρατηρείτε ότι όποτε βουρτσίζετε τα μαλλιά σας χάνετε μεγάλο όγκο τριχών;  Αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους. Εδώ, μοιραζόμαστε κάποιους από τους πιο κοινούς:

  1. Τα μαλλιά σας έχουν ταλαιπωρηθεί

Τα συστατικά που υπάρχουν σε πολλά σαμπουάν και μαλακτικά, σε συνδυασμό με την ταλαιπωρία που υφίστανται λόγω μεγάλων θερμοκρασιών, θεραπείας με κερατίνη, ή ισιώματος με ψαλίδι ή πιστολάκι μπορεί να κάνουν τα μαλλιά σας πολύ εύθραυστα και να οδηγήσουν σε σπάσιμο της τρίχας και απώλεια μαλλιών. Εάν αυτό περιγράφει την περίπτωσή σας, καλό θα ήταν να εξετάσετε την επιλογή ενός σαμπουάν, το οποίο περιέχει ήπια απορρυπαντικά..

  1. Οι διατροφικές σας συνήθειες δεν είναι τόσο καλές

Ακριβώς όπως το σώμα σας χρειάζεται μια ισορροπημένη διατροφή με κατάλληλες θρεπτικές ουσίες για να παραμείνουν υγιείς, το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά σας. Εάν σας λείπουν στοιχεία όπως πρωτεΐνες, σίδηρο και μαγνήσιο, μπορείτε να παρατηρήσετε περισσότερες μάζες. Εάν έχετε αποκλειστεί άλλες αιτίες, η Κ.Ο. μπορεί να σας βοηθήσει να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο διατροφής. Τα μαλλιά σας αποτελείται από πρωτεΐνες, προσθέτοντας έτσι περισσότερα τρόφιμα που είναι πλούσια σε αυτό το θρεπτικό συστατικό, όπως ελληνικό γιαούρτι, κοτόπουλο, και τα καρύδια, στη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει να ανακουφίσει σχετίζονται με τη διατροφή απώλειας μαλλιών.

  1. Λούζεστε με σκληρό νερό

Σκληρό H2O (γνωστός και ως νερό με υψηλό ορυκτό αρίθμηση) μπορεί να στεγνώσει τα μαλλιά σας και να οδηγήσει σε θραύση. Είναι πιο συχνά βρέθηκαν σε σπίτια με ένα σύστημα διανομής νερού της γήρανσης. Σύμφωνα με την EPA Σύμβουλοι νερό, άλατα (λευκό, φλοιώδη ουσία που φυτρώνει στις βρύσες, μπανιέρες, νεροχύτες και) είναι μια μεγάλη ένδειξη ότι έχετε σκληρό νερό. Χρησιμοποιώντας μια διευκρινιστική σαμπουάν μία φορά την εβδομάδα μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων.

  1. Έχετε νόσο του θυρεοειδούς

Υποθυρεοειδισμός (υπολειτουργία του θυρεοειδούς) και υπερθυρεοειδισμό (υπερδραστήριο θυρεοειδή), μπορούν και οι δύο να προκαλέσει απώλεια μαλλιών. Τα καλά νέα είναι ότι με την επιτυχή θεραπεία (μπορεί να σας χορηγηθεί μια συνθετική ορμόνη του θυρεοειδούς), η τρίχα αυξάνεται γενικά πίσω. Εκτός από την απώλεια μαλλιών, και άλλα κοινά συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού περιλαμβάνουν κόπωση, ξηρό δέρμα, δυσκοιλιότητα και μυϊκή αδυναμία, ενώ άλλα κοινά συμπτώματα του υπερθυρεοειδισμού περιλαμβάνουν ξαφνική απώλεια βάρους, γρήγορη hearbeat, και οι αλλαγές στην έμμηνο κύκλο σας. Θα πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό σας να πρέπει να διαγνωστεί.

  1. Έχετε σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Αυτή η ενδοκρινική διαταραχή προκαλεί μια ανισορροπία των ορμονών, η οποία οδηγεί σε αυξημένη επίπεδα τεστοστερόνης. Αυτό μπορεί τελικά να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών. Άλλα σημάδια του συνδρόμου περιλαμβάνουν αύξηση βάρους, ακμή, έξι ή λιγότερο περιόδους ένα χρόνο, και υπερβολική τριχοφυΐα σώματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *