Πώς να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας χωρίς να τον εξαντλήσετε

Η αποτιξίνωση είναι απαραίτητη, ειδικά όταν περνάμε περιόδους κατά τις οποίες δεν τρεφόμαστε και δεν φροντίζουμε το σώμα μας σωστά. Για να απομακρύνουμε αποτελεσματικά τις τοξίνες δεν είναι απαραίτητο ούτε να λιμοκτονήσουμε ούτε να αλλάξουμε τελείως τη διατροφή μας. Αρκούν μερικά απλά βήματα για να δώσουμε στον εαυτό μας τη χαμένη του ενέργεια!

1. Πολλά υγρά: Ίσως η πιο κλασσική συμβουλή που αφορά την αποτοξίνωση. Δε χρειάζεται να πιεστείτε να πιείτε πολύ παραπάνω νερό από αυτό που νιώθετε ότι χρειάζεστε. 1,5 λίτρο την ημέρα συν δύο κούπες καφέ ή τσάι (χωρίς ζάχαρη) είναι αρκετές για να επανεκκινήσετε το σώμα σας.

2. Περιορίστε την κατανάλωση θερμίδων στις 1400-1600 την ημέρα: Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να χάσετε τα 2-3 περιττά κιλά των γιορτών χωρίς να στερηθείτε τις απαραίτητες βιταμίνες. Δίαιτες κάτω των 1200 θερμίδων οδηγούν τον οργανισμό στο να καίει μύες και όχι λίπος. Αυτές οι αλλαγές πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν με την καθοδήγηση ειδικού διαιτολόγου-διατροφολόγου!

3. Υγιεινό πρωινό: Ακόμα μία πολυακουσμένη συμβουλή είναι το καλό, υγιεινό πρωινό. Παραλείποντας, όμως, το πρωινό, οδηγούμαστε σε τσιμπολόγημα αργότερα καθώς δεν έχουμε προσφέρει στον οργανισμό μας την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσει τη μέρα.

4. Επιλέξτε χρώμα: Προσθέστε στη διατροφή σας φρούτα και λαχανικά με ζωντανά χρώματα, καθώς αυτά τείνουν να έχουν τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά!

5. Επιλέξτε έξυπνα τα σνακ σας: Οι λιγούρες επιστρέφοντας από τη δουλειά είναι ίσως το μεγαλύτερο εμπόδιο σε μία υγιεινή διατροφή. Για εκείνες τις ώρες επιλέξτε ανάλατους ξηρούς καρπούς, κάποιο φρούτο ή ένα μικρό κομματάκι μαύρης σοκολάτας αν έχετε όρεξη για κάτι γλυκό.

6. Αποφύγετε τις εξής τροφές: Τα επεξεργασμένα σάκχαρα, τα λιπαρά κρέατα, τα γαλακτοκομικά (εκτός από το άπαχο γιαούρτι και το γάλα) και τα αναψυκτικά. Σε περιόδους αποτοξίνωσης τέτοιου είδους τροφές μπλοκάρουν τον οργανισμό.

Εάν λοιπόν θέλετε να αποτοξινώσετε το σώμα σας, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και με μερικά απλά βήματα, σε λίγες μέρες, τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *