Πώς να αντιμετωπίσετε το σκληρό και ξηρό δέρμα

Το δέρμα εύκολα μπορεί να ταλαιπωρηθεί από τον ήλιο, τον αέρα, τις απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας, τις ορμόνες, την αφυδάτωση του οργανισμού, την ατμοσφαιρική μόλυνση.
Τα κύρια σημεία που επιβαρύνονται εμφανίζοντας έντονα κομμάτια ξηροδερμίας, σκασίματα, ακόμα και πληγές, είναι τα μάγουλα, οι αγκώνες, τα γόνατα, οι φτέρνες και τα χέρια.

Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούν συμβουλές έτσι ώστε να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί η έντονη ξηροδερμία.

1. Ενυδάτωση: Ο πιο σημαντικός παράγοντας για την αντιμετώπιση των σκληρών σημείων είναι η επανενυδάτωσή τους. Για τον σκοπό αυτό είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούνται εξειδικευμένα προϊόντα, απαλλαγμένα από αρώματα, βασισμένα σε ισχυρά ενυδατικά συστατικά. Είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε τον δερματολόγο ή τον φαρμακοποιό σας, καθώς θα σας προτείνει τις κρέμες που ενδείκνυνται για το εκάστοτε σημείο το σώματος, αλλά και τις προσωπικές σας ανάγκες.

2. Απολέπιση: Οι έντονες ξηροδερμίες είναι το αποτέλεσμα συσσώρευσης νεκρών και κατεστραμμένων κυττάρων σε συγκεκριμένα σημεία το δέρματος. Με τη χρήση του κατάλληλου scrub θα μπορέσετε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα, αλλά και να διεγείρετε τη δημιουργία νέων, υγιών κυττάρων.
Προσοχή: Δε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο scrub σε όλες τις προβληματικές περιοχές. Κάθε σημείο του σώματος έχει διαφορετικές ανάγκες και ευαισθησίες!

3. Μειώστε τη χρήση του κλασσικού σαπουνιού: Το σαπούνι περιέχει χημικά τα οποία αφυδατώνουν την επιδερμίδα και την κάνουν να φαίνεται θαμπή. Προτιμήστε ήπια καθαριστικά που δεν επιδρούν στη φυσική υγρασία του δέρματος και είναι κατάλληλα για ευαίσθητες επιδερμίδες.

4. Σωστή διατροφή: Το φαγητό παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία και την όψη του δέρματος. Προτιμήστε τροφές χαμηλές σε λιπαρά, χωρίς συντηρητικά και χωρίς περιττά λίπη.

Ο δερματολόγος και ο φαρμακοποιός σας μπορούν να σας βοηθήσουν να αλλάξετε τις καθημερινές συνήθειες που βλάπτουν την επιδερμίδα σας! Με μερικά απλά βήματα, θα νιώσετε το δέρμα σας πιο απαλό και υγιές από ποτέ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *