Λόγοι διαταραχής περιόδου

Η τακτική έμμηνος ρύση περιγράφει φυσιολογικά αναπαραγωγικά όργανα και υγιές ορμονικό σύστημα. Αλλά υπάρχουν κάποιες γυναίκες που έχουν ακανόνιστη περίοδο. Δείτε σε ποιους λόγους οφείλεται αυτό.

Διαταραγμένες ορμόνες

Η έμμηνος ρύση είναι στενά συνδεδεμένη με σύστημα ορμόνη ρυθμίζεται στον εγκέφαλο, ειδικά στην υπόφυση. Ορμονικό σύστημα θα στείλει ένα μήνυμα προς την ωοθήκη να παράγει ωάρια. Όταν το σύστημα έχει διαταραχθεί, θα διαταραχθεί αυτόματη έμμηνο κύκλο.

Αν υπάρχει έλλειψη των ορμονών, μπορεί να προστεθεί στην έλλειψη ορμονών (π.χ., έλλειψη οιστρογόνων, μπορεί να προστεθεί στο οιστρογόνο ορμόνη). Εάν υπάρχει περίσσεια ορμονών, τότε γίνονται ορισμένες φάρμακο που τα επίπεδα ορμονών επιστρέφουν στο φυσιολογικό (δηλαδή, επίπεδα περίσσειας της ορμόνης προλακτίνης, η οποία μπορεί να μειωθεί με την χορήγηση ορισμένων φαρμάκων). Εάν υπάρχει μια ορμονική ανισορροπία, τότε προστίθεται ένα άλλο για να γίνει πιο ισορροπημένη ορμόνες.

Συστηματικές Διαταραχές

Υπάρχουν μητέρες σώμα λίπος ή λεπτό. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τον εμμηνορροϊκό κύκλο λόγω της μεταβολικής σύστημα στο σώμα δεν λειτουργεί σωστά. Ή η μητέρα έπασχε από διαβήτη, θα επηρεάσει επίσης το μεταβολικό σύστημα, έτσι ώστε η μητέρα δεν είναι κανονική έμμηνο κύκλο.

Χειριζόμενος:

Για να ξεπεραστεί το πρόβλημα του λίπους ή λεπτό, έτσι ώστε το σύστημα βελτιώνεται μεταβολισμού από τη ρύθμιση της σωστή διατροφή. Δίαιτα της μητέρας μπορεί να κάνει με την καθοδήγηση από έναν εμπειρογνώμονα ότι η εισερχόμενη πρόσληψη σύμφωνα με τις ανάγκες του σώματος. Όσον αφορά τα επίπεδα σακχάρου ή ινσουλίνης των διαβητικών στο αίμα που μπορεί να προκαλέσει διαταραχή του έμμηνου κύκλου, από του στόματος αντιδιαβητικά φάρμακα ή ινσουλίνη φάρμακα “ευαισθητοποιητής” μπορεί να βελτιώσει τον εμμηνορροϊκό κύκλο πίσω σε κανονικό και ακόμη και να βελτιώσει τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος.

* άγχος

Το στρες δεν θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, διότι το μεταβολικό σύστημα του σώματος. Θα μπορούσε να οφείλεται στο στρες, η μητέρα τόσο εύκολα κουρασμένος, απώλεια βάρους δραστικά, ακόμη και ασθενικά, έτσι διαταραγμένος μεταβολισμός. Όταν διαταραχθεί μεταβολισμό, εμμηνορροϊκό κύκλο διαταράσσεται.

Χειριζόμενος:

Το στρες μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στην έμμηνο κύκλο είναι ένα βαρύ ψυχολογικό στρες, όπως η θλίψη είναι τόσο μεγάλη (γονέας ή σύζυγος ή παιδί πεθαίνει), ή μια αγχωτική ζωή σαν να ζουν σε φυλακή γυναικών. Μεγάλη ψυχολογικό στρες μπορεί να αυξήσει την ορμόνη CRH ή κορτιζόλη, η οποία μπορεί να διαταράξει την παραγωγή των αναπαραγωγικών ορμονών. Προκειμένου να ξεπεραστεί αυτό είναι να ξεπεράσει το ίδιο το στρες μέσω της θεραπείας διεξήχθη από τους εμπειρογνώμονες. Αν θα μπορούσε να είναι το άγχος, εμμήνου ρύσεως μπορεί να είναι φυσιολογική

* Θυρεοειδούς αδένα

Η διακοπή της λειτουργίας του θυρεοειδούς / θυρεοειδούς μπορεί επίσης να προκαλέσει ακανόνιστη έμμηνο κύκλο δεν το κάνουν. Παρεμβολές μπορεί να είναι μια παραγωγή του θυρεοειδούς είναι πολύ υψηλό (υπερθυρεοειδισμός) ή πολύ χαμηλή (υποθυρεοειδισμός). Επειδή διαταράσσεται ορμονικό σύστημα του οργανισμού.

Χειριζόμενος:

Αν θυρεοειδούς ορμόνης είναι πολύ υψηλή τότε το φάρμακο θα πρέπει να προστεθεί προκειμένου να μειωθεί η παραγωγή του θυρεοειδούς, και αντιστρόφως, αν η ορμόνη του θυρεοειδούς είναι πολύ χαμηλή τότε το φάρμακο θα πρέπει να προστεθεί ότι οι θυρεοειδικές ορμόνες επιστρέψει στο κανονικό. Βασικά αδένα παραγωγής θα πρέπει να ταιριάζει με τις ανάγκες του σώματος.

* Υπερβολική ορμόνης προλακτίνης

Σε μητέρες που θηλάζουν, η παραγωγή prolaktinnya ορμόνη είναι αρκετά υψηλό. Η ορμόνη προλακτίνη είναι συχνά η μητέρα δεν αιμορραγία, επειδή οι ορμόνες που καταστέλλουν τη μητρική της γονιμότητας. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει πρόβλημα, είναι πολύ καλό για να επιτρέψει στη μητέρα να κρατήσει αναπαραγωγικών οργάνων τους. Αντίθετα, αν δεν θηλάζετε, τα επίπεδα προλακτίνης μπορεί επίσης να είναι υψηλή, συνήθως προκαλείται από ανωμαλίες στην υπόφυση στο κεφάλι.

 

http://scarlettswinter.blogspot.gr/2012/11/factors-why-irregular-menstruation.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *