Επιλέξτε το σωστό αντηλιακό!

Οι θερμοκρασίες αυξάνονται και καλοκαιρινές διακοπές είναι προ των πυλών. Εν όψει των μπάνιων στην παραλία, λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό να βρούμε το κατάλληλο αντηλιακό για την προστασία και φροντίδα του δέρματός μας.

Έλαια, κρέμες, λοσιόν, γαλακτώματα – κάθε μάρκα προσφέρει διαφορετικούς τρόπους για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τον ήλιο. Περισσότερο όμως, από το είδος του προϊόντος, αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι ο συντελεστής ηλιακής προστασίας, τον οποίο χρειάζεται να διαλέξουμε με βάση τον τύπο του δέρματος μας.

Παράγοντας Ηλιακής Προστασίας (SPF)

Ο παράγοντας ηλιακής προστασίας που αναγράφεται στην ετικέτα σχετίζεται με δύο παράγοντες: τον τύπο του δέρματος (εξαιρετικά ευαίσθητη εως ανθεκτική) και συνθήκες έκθεσης (μέτριες εως ακραίες).

Υπάρχουν τέσσερις φωτότυποι (βαθμός μαυρίσματος ή κοκκινίσματος) και όσο πιο ανοιχτόχρωμα μαλλιά και δέρμα έχει ένα άτομο, τόσο πιο ευαίσθητο και εύθραυστο θεωρείται, επομένως χρειάζεται μεγαλύτερο SPF.

Τα άτομα με λευκό ή ανοιχτόχρωμο δέρμα, τα άτομα με φακίδες και οι κοκκινομάλλες πρέπει να κοιτάξουν για έναν δείκτη προστασίας 50+, ενώ εκείνοι με ανοιχτόχρωμο δέρμα και ξανθά μαλλιά, με ή χωρίς φακίδες, αλλά που μπορεί να μαυρίσουν κάτω από τον ήλιο θα πρέπει να επιλέξουν ένα αντηλιακό με υψηλό επίπεδο προστασίας περίπου 30-50 SPF.

Τα άτομα με ανοιχτόχρωμα δέρματα και καστανά μαλλιά, αλλά που μαυρίζουν εύκολα θα πρέπει να επιλέξουν αντηλιακό με SPF 15-25, όπως και τα πιο σκουρόδερμα.

Βρείτε αντηλιακό σώματος στο apivita shop!

Τι υφή για να επιλέξετε;

Σε αντίθεση με δημοφιλή πεποίθηση, οι διάφορες υφές είναι εξίσου αποτελεσματικές στην προστασία του δέρματος από τις ακτίνες UV. Οι υπάρχουσες μάρκες, όπως η Frezyderm και η Apivita έχουν βελτιώσει τις φόρμουλές τους για να δώσουν στα προϊόντα τους ένα ελάχιστο SPF 30, ακόμη και για τα έλαια που οι άνθρωποι συχνά σκέφτονται ως αναποτελεσματικά.

Αν και είναι πάντα σημαντικό να επιλέγετε ένα αντηλιακό με SPF που ταιριάζει στο φωτότυπό σας, ο τύπος του προϊόντος που αγοράζετε είναι μια εντελώς προσωπική απόφαση.

Τα λάδια είναι συνήθως καλύτερα για εκείνους που αναζητούν γυαλιστερό ή ιριδίζον αποτέλεσμα, ενώ τα spray θα ικανοποιήσουν τους πιο ανυπόμονους που απλά θέλουν ένα προϊόν ελαφρύ και μη κολλώδες.  Τα γαλακτώματα σήμερα έχουν ενισχυθεί για να αφήνουν ένα ελαφρύ και γυαλιστερό στρώμα, αλλά ίσως αποδειχθεί ότι μάλλον κολλάνε σε ορισμένους τύπους δέρματος. Μια κρέμα προσφέρει το υψηλότερο SPF και είναι πιο ανθεκτική στο νερό. Είναι επίσης ιδανική για ξηρές επιδερμίδες.

Προστασία του προσώπου

Σε αντίθεση με το σώμα, το πρόσωπο πάντα εκτίθεται σε υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία μακροπρόθεσμα οδηγεί σε ταχύτερη γήρανση του δέρματος, απώλεια ελαστικότητας και σε στίγματα. Για να αποφευχθεί αυτό, θα πρέπει να προστατεύετε το δέρμα σας κάθε μέρα.

Φυσικά, είναι δυνατόν να χρησιμοποιείτε το ίδιο αντηλιακό για το σώμα και το πρόσωπο, αλλά ορισμένες υφές είναι καλύτερα προσαρμοσμένες για το πρόσωπο και συνεπώς πιο άνετα για να φοριούνται σε καθημερινή βάση. Υπάρχουν κρέμες, σπρέι, γαλακτώματα ακόμη και τζελ που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για την προστασία του προσώπου. Αν και θα πρέπει πάντα να γίνεται η επιλογή με βάση SPF ανάλογα με το φωτότυπο και το επίπεδο της έκθεσης στον ήλιο, είναι επίσης δυνατό να τελειοποιήσουν την αναζήτηση σας για το ιδανικό αντηλιακό ανάλογα με τις ανάγκες σας για αντιγήρανση, αντιρυτιδική προστασία ενυδάτωση και θρέψη.

Διαλέξτε το αντηλιακό που σας ταιριάζει από το frezyderm online shop!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *