Πώς να καταπολεμήσετε τις φακίδες

Η έκθεση σε ήλιο είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει την εκδήλωση φακίδων στο πρόσωπο και το σώμα. Δείτε πως μπορείτε να την αποφύγετε!

Ως προληπτικό μέτρο, φροντίστε να χρησιμοποιείτε ένα αντηλιακό με δείκτη τουλάχιστον SPF 30 για το πρόσωπό σας. Μπορείτε επίσης να φοράτε καπέλο κατά την παραμονή στην παραλία, και να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο μεταξύ 10 π.μ. έως τις 4 το απόγευμα.

Ως προς την αντιμετώπισή τους, σημειώστε ότι δε λειτουργούν όλοι οι τρόποι το ίδιο σε όλα τα δέρματα. Κάποιες μέθοδοι μπορεί να απομακρύνουν κατευθείαν τις φακίδες από κάποια πρόσωπα ή να ερεθίσουν το δέρμα κάποιων ανθρώπων. Έτσι πρέπει να δείτε ποια θεραπεία λειτουργεί καλύτερα για σας, και να είστε υπομονετικοί.

Κάποιες κρέμες χρησιμεύουν στη λεύκανση, δηλαδή στον αποχρωματισμό των φακίδων σε λίγες ημέρες. Υπάρχουν πάρα πολλά προϊόντα που εξυπηρετούν αυτή τη λειτουργία, δηλαδή, την ανανέωση του δέρματος και τη θεραπεία των δυσχρωμιών. Αλλά, πώς ξέρετε ποια προϊόντα είναι ασφαλή και σωστά για σας, και ποιά θα πρέπει να αποφύγετε, ανεξαρτήτως της ελκυστικής διαφήμισής τους;

Ένα αμφιλεγόμενο και επικίνδυνο συστατικό που πρέπει να προσέξετε είναι ο υδράργυρος, ένα τοξικό βαρύ μέταλλο. Είναι πολύ αποτελεσματικός ενάντια στην καταπολέμηση των σημαδιών του χρόνου και των φακίδων, καθώς εμποδίζει την παραγωγή μελανίνης, η οποία δίνει στο δέρμα σας το χρώμα του. Ωστόσο, ο υδράργυρος συνδέεται με σοβαρές παρενέργειες, που κυμαίνονται από μούδιασμα, μυρμήγκιασμα των άκρων, ζάλη, πονοκέφαλο, απώλεια μνήμης έως και κατάθλιψη. Στις χειρότερες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει ακόμη και νεφρική ανεπάρκεια.

Κατά κανόνα, καλό είναι να αποφεύγετε λευκαντικές κρέμες που έχουν είτε λευκό ή κίτρινο χρώμα, καθώς μπορεί να υποδεικνύει την παρουσία υδραργύρου. Επίσης, να είστε πολύ προσεκτικοί με προϊόντα που προέρχονται από αμφίβολες πηγές, όπως αυτά που παράγονται στο Μεξικό και την Κίνα.

Έτσι ποια είναι τα ασφαλή συστατικά που θα πρέπει να περιέχει η κρέμα σας; Καλές επιλογές αποτελούν οι βιταμίνες Α, C, Ε, το εκχύλισμα λεμονιού, το εκχύλισμα μούρου, καθώς και το γλυκολικό και γαλακτικό οξύ που έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως ως λευκαντικά δέρματος για την αντιμετώπιση των καφέ κηλίδων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *