Αντιμετωπίζετε κακοσμία παρα το αποσμητικό;

Μέχρι τώρα, θα θέλατε πιθανώς να πιστεύετε ότι έχετε κατανοήσει τη σωστή υγιεινή, ειδικά κάτι τόσο απλό όσο η εφαρμογή του αποσμητικού. Αλλά αν έχουμε να κάνουμε με δυσοσμία ή φαγούρα, πιθανώς να κάνετε κάτι λάθος. Μια κοινή παρανόηση: τα αποσμητικά δεν εμποδίζουν στην πραγματικότητα ιδρώτα. Ξεκινήστε με την αποφυγή αυτών των κοινών λαθών:

  1. Χρησιμοποιείτε λάθος προϊόν

Όπως είπαμε, αποσμητικά και αντιιδρωτικά είναι δύο διαφορετικά προϊόντα. Εάν ανησυχείτε μόνο για την οσμή, το αποσμητικό είναι η σωστή επιλογή. Η διακριτική διαφορά μεταξύ αποσμητικού και αντιιδρωτικού είναι ότι το δεύτερο περιέχει χλωριούχο αργίλιο, ένα συστατικό που χρησιμοποιείται για να εμποδίσει τον ιδρώτα.

  1. Το εφαρμόζετε τη λάθος στιγμή

Το αποσμητικό μπορεί να εφαρμοστεί οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά ο χρόνος το βράδυ είναι συνήθως καλύτερο για αντιιδρωτικά, όταν δεν έχετε ιδρώσει πάρα πολύ. Αυτό θα επιτρέψει την καλύτερη εφαρμογή στο δέρμα σας, πριν να φτάσετε τα μέγιστα επίπεδα του ιδρώτα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

  1. Δεν βάζετε αρκετό

Aπλώστε μια γενναία ποσότητα σε όλη την περιοχή της μασχάλης σας για να εξασφαλίσετε ότι όλοι οι ιδρωτοποιοί αδένες καλύπτονται καλά.

  1. Χρησιμοποιείτε αρωματικό αποσμητικό

Έχετε φαγούρα; Οι γυναίκες με έκζεμα ή άλλες ευαισθησίες πρέπει να μείνουν μακριά από βαριά αρωματικά αποσμητικά, καθώς μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα. Πριν από τη χρήση του στις μασχάλες, ελέγξτε το προϊόν στον καρπό σας. Ή δοκιμάστε ένα αποσμητικό χωρίς άρωμα.

  1. Χρησιμοποιείτε το ίδιο προϊόν για πολύ καιρό

Αν αισθάνεστε ότι κάνετε πολύ καλή εφαρμογή αλλά εξακολουθείτε να αισθάνεστε ιδρωμένοι, ίσως ήρθε η ώρα να προτιμήσετε ένα διαφορετικό προϊόν. Μπορεί οι ιδρωτοποιοί αδένες σας να έχουν προσαρμοστεί. Το σώμα σας μπορεί να αναπτύξει μια αντίσταση στον ιδρώτα, και αν δεν είστε σε θέση να σταματήσετε την εφίδρωση, θα μείνετε με την υγρασία. Και αυτό οδηγεί στην ανάπτυξη μικροβίων, τα οποία με τη σειρά τους συμβάλλουν στην ανεπιθύμητη οσμή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *