Συμβουλές για λεία και απαλά πόδια το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι ήρθε επίσημα και τη θέση των κλειστών παπουτσιών την παίρνουν τα πέδιλα. Αυτή η αλλαγή συνεπάγεται πως τα πόδια μας πρέπει να είναι έτοιμα, καθώς τα κλειστά παπούτσια, η ορθοστασία και ο τρόπος ζωής προκαλούν ξηρότητα, κάλους και ξεφλούδισμα.

Αφιέρωσε λίγο χρόνο περιποίησης στα πόδια σου μέσα στη μέρα και περπάτα περήφανα με τα ανοιχτά σου παπούτσια.

1. Μούλιασε τα πόδια σου: Γέμισε τη μπανιέρα σου ή μία μεγάλη λεκάνη με χλιαρό νερό και βύθισε τα πόδια σου για περίπου πέντε λεπτά. Μπορείς να προσθέσεις μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο, όπως για παράδειγμα από τριαντάφυλλο, που έχει ενυδατικές ιδιότητες.

2. Απομάκρυνε τα νεκρά κύτταρα: Όσο τα πόδια σου είναι ακόμα νωπά από το μούλιασμα, χρησιμοποίησε ένα προϊόν απολέπισης σώματος ή ποδιών στις φτέρνες και στα σημεία του ποδιού σου με ξηρότητα. Κάνε απαλό μασάζ με το scrub στις περιοχές που εμφανίζουν πρόβλημα για περίπου δύο λεπτά πριν το ξεβγάλεις τελείως.

3. Ενυδάτωσε τα πέλματά σου: Ενώ τα πόδια σου είναι ελαφρώς νωπά, εφάρμοσε μία ενυδατική κρέμα. Προτίμησε φόρμουλες ειδικά σχεδιασμένες για τα πόδια, οι οποίες είναι ισχυρά ενυδατικές και βοηθάνε στο να αποφεύγεται η συσσώρευση νεκρών κυττάρων. Είναι σημαντικό να κάνετε μασάζ στα πόδια σας μέχρι να απορροφηθεί τελείως η κρέμα. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η κρέμα θα φύγει πάνω στα παπούτσια και δε θα μπορέσει να λειτουργήσει.

4. Βάλε τα πόδια σου ψηλά: Αφότου χρησιμοποιήσεις το ενυδατικό προϊόν που προτιμάς, ξάπλωσε και βάλε τα πόδια σου λίγο πιο ψηλά. Με αυτόν τον τρόπο εσύ μπορείς να χαλαρώσεις βλέποντας μία ταινία ή διαβάζοντας ένα βιβλίο και ταυτόχρονα αφήνεις τα πόδια σου να αποσυμφοριστούν από την πίεση της ημέρας.

Ακολούθησε αυτή τη ρουτίνα μία φορά την εβδομάδα και δες τα πόδια σου έτοιμα για καλοκαιρινές φωτογραφίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *