Πώς να ξεφορτωθείς την ακμή

Όσον αφορά την περιποίηση του δέρματός μας, δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις ή γρήγοροι δρόμοι. Ειδικότερα τα άτομα με ακνεϊκό δέρμα μπορεί να χρειαστούν χρόνια προσπάθειας διαφορετικών θεραπειών και αμέτρητες επισκέψεις στον δερματολόγο μέχρι να βρεθεί η ιδανική λύση για το δικό τους μοναδικό δέρμα.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν μερικές γενικές συμβουλές που μπορούν να ακολουθήσουν τα άτομα που παρουσιάζουν ακμή έτσι ώστε να έχουν μία πιο εύκολη καθημερινότητα.

1. Καθημερινό πλύσιμο προσώπου: Ο καθαρισμός του προσώπου δύο φορές τη μέρα απομακρύνει ρύπους και βακτήρια, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα των εξάρσεων. Άλλωστε το καθαρό πρόσωπο είναι η βάση για την εφαρμογή της οποιασδήποτε τοπικής θεραπείας.

2. Το τέλειο καθαριστικό: Πολύ σημαντικό για τον καθαρισμό του προσώπου είναι η εύρεση του κατάλληλου προϊόντος! Γι αυτό πρέπει να συμβουλεύεσαι πάντα τον δερματολόγο ή τον φαρμακοποιό σου.

3. Συχνή αλλαγή της πετσέτας προσώπου: Η πετσέτα με την οποία στεγνώνεις το πρόσωπό σου πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο από εσένα και πρέπει να αλλάζεται συχνά για την αποφυγή επιμολύνσεων.

4. Το σωστό αντηλιακό: Η αντηλιακή προστασία είναι ιδιαίτερα σημαντική, αλλά πρέπει να βρεις προϊόντα που δε φράζουν τους πόρους σου, άρα δεν δεν προκαλούν εξάρσεις.

5. Σωστή διατροφή: Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι άνθρωποι με ακνεϊκό δέρμα έχουν αυξημένη λιπαρότητα στο δέρμα, αλλά χαμηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών στο σώμα. Προσθέτοντας στη διατροφή σου φυλλώδη και πολύχρωμα λαχανικά, βελτιώνεις την υγεία του δέρματός σου, καθώς αυξάνεις την πρόσληψη αντιοξειδωτικών.

6. Άφθονο νερό: Οι λόγοι είναι προφανείς, όσο καλύτερα ενυδατωμένο είναι το σώμα σου, τόσο πιο υγιές θα είναι το δέρμα σου.

7. Άλλαξε μαξιλαροθήκες: Ίσως ακούγεται κουραστικό, αλλά πρέπει τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα να αλλάζεις μαξιλαροθήκη. Έτσι μπορείς να αποτρέψεις βακτήρια που έχουν μεταφερθεί από το πρόσωπό σου στο κρεβάτι σου, να επιστρέψουν σε αυτό.

8. Τα χέρια μακριά από το πρόσωπο: Πέρα από τον κίνδυνο της μόλυνσης, θα μπορούσες να ερεθίσεις μία ήδη προβληματική περιοχή του δέρματος, οδηγώντας σε περεταίρω έξαρση.

9. Τοπικές θεραπείες: Συμβουλέψου τον δερματολόγο ή τον φαρμακοποιό σου για να βρεις τοπικές κρέμες με καλυπτικές ιδιότητες (concealer) που ταυτόχρονα αποδυναμώνουν και συρρικνώνουν τα σπυράκια.

Ακολούθησε αυτά τα απλά βήματα και σε συνεργασία με τη θεραπεία του δερματολόγου σου θα δεις θεαματικά αποτελέσματα! Χρειάζεται υπομονή και επιμονή!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *