Πώς να δυναμώσουμε τα εύθραυστα νύχια

Τα εύθραυστα και τα σπασμένα νύχια αποτελούν ένα ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο το οποίο δε μπορεί να διορθωθεί μόνο με τακτικές επισκέψεις στη μανικιουρίστ μας, αλλά απαιτεί ισορροπημένη διατροφή και τα κατάλληλα συμπληρώματα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, προσθέτοντας συγκεκριμένες τροφές στο διαιτολόγιό μας και εμπλουτίζοντας τη διατροφή μας με μέταλλα και ιχνοστοιχεία, μπορούμε να δούμε θεαματικές διαφορές στην ποιότητα των νυχιών μας.

1. Χαλκός: Ο χαλκός εμπλέκεται στον σχηματισμό κολλαγόνου και ελαστίνης, τα οποία βοηθούν την κυτταρική αναγέννηση. Τροφές πλούσιες σε χαλκό είναι τα θαλασσινά και τα μανιτάρια, μεταξύ άλλων.

2. Εκχύλισμα πράσινου τσαγιού: Οι πολυφαινόλες που περιέχονται στο πράσινο τσάι προστατεύουν ενάντια στις δερματικές διαταραχές που προκαλούνται από τη UVB ακτινοβολία και σχετίζονται με την καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος και τις βλάβες στο γενετικό υλικό.

3. Μαγγάνιο: Αποτελεί σημαντικό στοιχείο στη διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου. Τροφές πλούσιες σε μαγγάνιο είναι το σπανάκι, τα φασόλια, η βρώμη και το μαύρο ρύζι.

4. Ελαιόλαδο: Το παρθένο ελαιόλαδο έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες ενώ ταυτόχρονα ενισχύει το μεταβολισμό των νυχιών, των μαλλιών και του δέρματος.

5. Βιταμίνες A και D: Η βιταμίνη Α είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό η οποία αποτρέπει το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες. Οι γλυκοπατάτες, τα καρότα και ο τόνος είναι πλούσια σε βιταμίνη Α.
Η βιταμίνη D διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο στο θύλακα της τρίχας, που σχετίζεται με την αναγέννηση των μαλλιών. Τροφές που περιέχουν βιταμίνη D είναι τα αυγά, τα γαλακτοκομικά και τα μανιτάρια.

6. Ψευδάργυρος: Βοηθάει στο να διατηρούνται υγιή το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια. Πολλές δερματολογικές παθήσεις σχετίζονται με μειωμένα επίπεδα σιδήρου στον οργανισμό. Τα θαλασσινά, οι ξηροί καρποί και το βοδινό κρέας είναι εξαιρετικές πηγές ψευδαργύρου.

Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, πως προσαρμόζοντας τη διατροφή μας και προσθέτοντας μερικά συμπληρώματα διατροφής μπορούμε να δούμε θεαματικά αποτελέσματα στην υγεία των νυχιών μας, που είναι ενδεικτική για τη γενικότερη υγεία του οργανισμού μας.

Εμπιστευθείτε τον γιατρό και τον φαρμακοποιό σας και βρείτε πρακτικές και άμεσες λύσεις για οτιδήποτε σας απασχολεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *