Πώς να αντιμετωπίσετε το ξηρό δέρμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

Το ξηρό δέρμα δεν είναι μόνο ένα χειμωνιάτικο πρόβλημα. Αντίθετα, ο ήλιος και ο αέρας του καλοκαιριού μπορούν να ξηράνουν πολύ την επιδερμίδα του προσώπου και του σώματος.

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το αφυδατωμένο δέρμα, χωρίς να το βαρύνουμε και χωρίς να θυσιάσουμε όμορφες στιγμές από το καλοκαίρι μας;

1. Πάνω από όλα είναι η ενυδάτωση: Αν το δέρμα σας είναι ξηρό από μόνο του, κατά πάσα πιθανότητα έχετε ήδη στο νεσεσέρ σας διάφορα ενυδατικά προϊόντα που χρησιμοποιείτε κατά τους χειμερινούς μήνες. Συνεχίστε τη ρουτίνα ενυδάτωσής σας και το καλοκαίρι και εξασφαλίστε δέρμα αναζωογονημένο και λαμπερό. Εάν δεν έχετε ανακαλύψει ακόμα την ενυδατική φόρμουλα που σας ταιριάζει, εμπιστευθείτε τον δερματολόγο ή τον φαρμακοποιό σας.

2. Προσοχή στο air condition: Τα κλιματιστικά έχουν την τάση να απομακρύνουν όλη την υγρασία του αέρα, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνεται ξηρή και να επιβαρύνεται το δέρμα. Αν δε μπορείτε να αποφύγετε να περνάτε πολλή ώρα σε κλειστούς κλιματιζόμενους χώρους, όπως στη δουλειά, φροντίστε να καθαρίζετε και να ενυδατώνετε ξανά το δέρμα σας μέσα στην ημέρα.

3. Κάντε απολέπιση μία φορά την εβδομάδα: Χρησιμοποιήστε προϊόντα που προσφέρουν απαλή απολέπιση, έτσι ώστε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα, να ζωντανεύετε την όψη της επιδερμίδας και να την καθιστλατε έτοιμη να δεχθεί τα ενυδατικά προϊόντα που θα χρησιμοποιήσετε. Προσοχή όμως: Χρησιμοποιώντας scrub παραπάνω από αυτό που χρειάζεται θα ξηράνει ακόμα περισσότερο την επιδερμίδα σας.

4. Χρησιμοποιήστε μάσκες προσώπου: Μία φορά την εβδομάδα, αφιερώστε χρόνο για να εφαρμόσετε μία ενυδατική μάσκα στο πρόσωπό σας. Το αποτέλεσμα θα είναι θεαματικό, καθώς τέτοιου είδους προϊόντα είναι υπερσυμπυκνωμένα σε ευεργετικά για την επιδερμίδα συστατικά.

5. Μην ξεχνάτε το αντηλιακό: Η καθημερινή χρήση αντηλιακού ευρέως φάσματος είναι αναγκαία. Με αυτόν τον τρόπο όχι απλά παίρνετε μέτρα ενάντια στον καρκίνο του δέρματος, αλλά αποτρέπετε τη φωτογήρανση και την αφυδάτωση του δέρματος. Πρέπει να το ανανεώνετε τουλάχιστον κάθε 2 ώρες έτσι ώστε να παραμένει το δέρμα σας προστατευμένο από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

6. Επιλέξτε απαλά καθαριστικά προσώπου: Ο καθαρισμός του προσώπου είναι το θεμέλιο για υγιές και ζωντανό δέρμα. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όμως είναι καλό να διαλέγετε ελαφριές φόρμουλες που δεν απομακρύνουν την υγρασία της επιδερμίδας. Γι αυτόν τον λόγο, μπορείτε να επιλέξετε φόρμουλες ειδικά σχεδιασμένες για ευαίσθητο ή ξηρό δέρμα.

Για παραπάνω συμβουλές, εμπιστευθείτε τον δερματολόγο ή τον φαρμακοποιό σας και απολαύστε ξέγνοιαστες διακοπές, χωρίς αυτές να στοιχίσουν στην υγεία ή το δέρμα σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *