Πώς μπορείς να μειώσεις την εμφάνιση των ραγάδων

Οι ραγάδες είναι ένα φαινόμενο μισητό προς τις γυναίκες. Όμως ετοιμαστείτε να τις εξαλείψετε!

Υπάρχουν 3 φορές στη ζωή μιας γυναίκας που εμφανίζονται ραγάδες συνήθως γύρω από την κοιλιά, τα πλευρά, τους γλουτούς, και τα χέρια:

  • Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
  • Ενώ κερδίζουν βάρος
  • Κατά τη διάρκεια της απότομης ανάπτυξης

Πως δημιουργούνται όμως οι ραγάδες;

Το δέρμα υποστηρίζεται από ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης που δίνουν στο δέρμα την ικανότητα της να επανέρχεται όποτε τεντώνεται. Ωστόσο, σε οποιασδήποτε από τις προαναφερθείσες τρεις περιπτώσεις, το σώμα αλλάζει τόσο σωματικά όσο και ορμονικά, με αποτέλεσμα οι ίνες αυτές να μην είναι σε θέση να υποστηρίξουν το ποσό της τεντώματος που γίνεται. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε σχίσιμο των ιστών και των περιοχών της ερυθρότητας που είναι οι δυσχρωμίες σήμα κατατεθέν των ραγάδων. Η ερυθρότητα, φυσικά, εμφανίζεται επειδή το σώμα προσπαθεί να επουλώσει αυτό το πρόβλημα.

Τα καλά νέα είναι ότι τις περισσότερες φορές μπορούμε να επηρεάσουμε την εμφάνιση των ραγάδων, ακόμα και πολλά χρόνια αργότερα. Για να εξαλείψετε αυτές τις αντιαισθητικές κηλίδες, μπορείτε να ακολουθήσετε μια από τις ακόλουθες θεραπείες που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας:

Λοσιόν με βιταμίνη C: Εφαρμόστε μια λοσιόν με βιταμίνη C. Η βιταμίνη C ενισχύει πραγματικά το κολλαγόνο και βοηθά το δέρμα να ανακτήσει κάποια από τη χαμένη ελαστικότητά του έτσι ώστε οι ραγάδες να γίνουν μικρότερες σε μέγεθος και κατ’ επέκταση λιγότερο ορατές. Καλό είναι να εφαρμόζεται 2 φορές, 1 το πρωί και 1 το απόγευμα.

Κρέμα με τρετινοΐνη: H εφαρμογή της κρέμας τρετινοΐνη (διαθέσιμο μόνο συνταγή) για το σχηματισμό νέας ραγάδες που εμφανίζονται πιο σκούρα πριν ξεθωριάζει με το πιο χαρακτηριστικό ανοιχτό χρώμα πάροδο του χρόνου.

Η τρετινοΐνη είναι μια κρέμα που γίνεται με συνταγή. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη μορφή της βιταμίνης Α και είναι τόσο δραστική που θα δείτε αποτέλεσμα περίπου μετά από 12 εβδομάδες. Εναλλακτικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μη συνταγογραφούμενες κρέμες ρετινόλης που πωλούνται για τη φροντίδα του δέρματος.

Η διαφορά μεταξύ συνταγογραφούμενων και μη συνταγογραφούμενων σκευασμάτων κρεμών είναι ότι οι κρέμες με συνταγή θα έχουν υψηλότερη δόση βιταμίνης Α και, ως εκ τούτου, η δόση των μη συνταγογραφούμενων μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο για να δράσει.

Πλέον, ο κόσμος της ομορφιάς και της μόδας έχει δεχθεί τις ραγάδες σαν ένα φυσιολογικό μέρος του γυναικείου και του ανδρικού σώματος, ενώ ταυτόχρονα οι φωτογραφίες των μοντέλων έχουν πάψει να υφίσταται επεξεργασία για το κρύψιμο των ραγάδων!

Αγαπήστε το σώμα σας και ακολουθήστε βήματα για να νιώθετε εσείς καλά, πάντα με την καθοδήγηση του δερματολόγου ή του φαρμακοποιού σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *