Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε απολέπιση;

Αναρωτιέστε πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιείτε το αγαπημένο σας απολεπιστικό προϊόν; Η αλήθεια είναι πως η υπερβολική χρήση scrub είναι ένα λάθος που κάνουμε όλοι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ερεθίζουμε και να αφυδατώνουμε το δέρμα, δημιουργώντας έτσι στεγνές περιοχές που χρειάζονται εντατική περιποίηση και αρκετό χρόνο για να επανέλθουν. Επίσης, η υπερβολική απολέπιση είναι ένας από τους κύριους λόγους που προκαλούν εξάρσεις σε σπυράκια.

Ποιοι είναι, λοιπόν, οι χρυσοί κανόνες της απολέπισης;

1. Ποτέ παραπάνω από 3 φορές την εβδομάδα: Η υπερβολικά συχνή απολέπιση δημιουργεί μικρές ρωγμές στον δερματικό φραγμό, κάνοντάς το επιρρεπές στην απώλεια υγρασίας αλλά και στις μολύνσεις.

2. Να κάνετε απαλές κινήσεις: Πολλοί νομίζουν ότι η απολέπιση για να λειτουργήσει πρέπει να είναι μία επίπονη διαδικασία. Αντίθετα, η χρήση του scrub πρέπει να συνοδεύεται από απαλές κυκλικές κινήσεις χωρίς δύναμη και χωρίς να επιφέρουμε πόνο στο δέρμα μας.

3. Η ζάχαρη είναι το καλύτερο απολεπιστικό: Αν θέλετε να κάνετε απολέπιση σε ευαίσθητα σημεία του προσώπου, όπως είναι η περιοχή γύρω από τα χείλη και τα μάτια, προτιμήστε scrub με κρυσταλλική ζάχαρη οι οποίοι απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα χωρίς να προκαλούν ερεθισμό.

4. Ακούστε το δέρμα σας: Μην κάνετε απολέπιση μόνο και μόνο επειδή είναι η μέρα της εβδομάδας στην οποία το έχετε προγραμματίσει. Το δέρμα έχει δικούς του μηχανισμούς να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, οπότε αν νιώθετε ότι δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε scrub, μην το κάνετε. Ένα απαλό καθαριστικό προσώπου για καθημερινή χρήση θα κάνει τη δουλειά.

Πάντα να συμβουλεύεστε τον δερματολόγο ή τον φαρμακοποιό σας για τα προϊόντα που πρέπει να έχετε στο ντουλάπι σας. Εμπιστευθείτε θεραπείες που ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες και δείτε το δέρμα σας να αλλάζει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *