Ο πλήρης οδηγός για να αποτοξινώσετε το δέρμα σας

Λίγο το καυσαέριο της πόλης, λίγο το μακιγιάζ, λίγο ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής κουράζουν το δέρμα, οδηγώντας σε περιβαντολλογική γήρανση, φραγμένους πόρους και κουρασμένη, θαμπή όψη.

Πώς λοιπόν μπορούμε να αναστρέψουμε την επίδραση του περιβάλλοντος αλλά και να αποτρέψουμε μελλοντικές ζημιές;

1. Δώσε σημασία στα βασικά: Μην παραλείπεις ποτέ την καθημερινή ρουτίνα περιποίησής σου, πρωί και βράδυ. Μακροπρόθεσμα τα αποτελέσματα θα σε εκπλήξουν ευχάριστα. Πριν βγεις από το σπίτι κάθε πρωί, επίλεξε μία κρέμα ή έναν ορό με εξειδικευμένη δράση κατά της περιβαντολλογικής γήρανσης και των ελευθέρων ριζών. Το βράδυ επένδυσε σε πιο πλούσιες και θρεπτικές συστάσεις που θα δρουν όσο εσύ κοιμάσαι.

2. Καθαρισμός σε ατμό: Αν η καθημερινότητα δε σας επιτρέπει να επισκεφθείτε την αισθητικό σας, μπορείτε να κάνετε μία θεραπεία με ατμό στο σπίτι. Βάλτε σε ένα μπολ βραστό νερό και τοποθετήστε μία πετσέτα για να περιορίσετε τη θερμότητα που θα δεχθεί η επιδερμίδα σας. Στη συνέχεια πλησιάστε το πρόσωπό σας στον ατμό και παραμείνετε εκεί για περίπου μισή ώρα με μικρά διαλείμματα. Κατ’αυτόν τον τρόπο απομακρύνετε αποτελεσματικά τους ρύπους και τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος σας εισχωρούν βαθύτερα και δρουν αποτελεσματικότερα.

3. Καθάρισε τους πόρους: Όταν το δέρμα καταπονείται, η εντατική χρήση απολεπιστικών προϊόντων δεν είναι η καλύτερη επιλογή καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς. Αντ’ αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μάσκες προσώπου με βάση τον ενεργό άνθρακα και την άργιλο, ιδανικά μετά τη θεραπεία ατμού. Η διαδικασία αυτή θα αφαιρέσει όλη την περιττή λιπαρότητα χωρίς να αφυδατώσει το δέρμα, θα καθαρίσει τους πόρους και θα δώσει στην επιδερμίδα μία λεία και λαμπερή όψη.

4. Καταπολέμησε τη φλεγμονή εκ των έσω: Η υπερσυσσώρευση υγρών και οι ερεθισμοί δεν είναι εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται και εξωτερική και εσωτερική μέριμνα. Ένα θαυματουργό συστατικό που μπορείτε να ενσωματώσετε στη διατροφή σας είναι ο κουρκουμάς. Μία κουταλιά κουρκουμά τη μέρα στο νερό, στο τσάι ή το χυμό σας θα ευεργετήσει το σώμα σας με πολυάριθμους τρόπους.

5. Άσε το δέρμα σου να αναπνεύσει: Μία με δύο μέρες την εβδομάδα μη χρησιμοποιήσεις προϊόντα μακιγιάζ. Φράζουν τους πόρους και δεν αφήνουν το δέρμα να λειτουργήσει κανονικά. Άσε τη φυσική σου ομορφιά να αναδειχθεί, έχοντας ένα υγιές και λαμπερό δέρμα, χωρίς να χρειάζεσαι ούτε σταγόνα foundation.

6. Πιες νερό: Ο χρυσός κανόνας για έναν υγιή μεταβολισμό είναι το νερό. Βοηθάει στην απομάκρυνση όλων των ελευθέρων ριζών και των τοξινών από το σώμα, και βοηθάει το δέρμα να διατηρήσει τη σφριγηλή του όψη.

Πάντα με την καθοδήγηση του δερματολόγου ή του φαρμακοποιού σου, βρες τρόπους να δίνεις ζωή στο δέρμα σου, όσο κι αν το ταλαιπωρεί η καθημερινότητα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *