Οι χρυσοί κανόνες της εφαρμογής του foundation

Όταν εφαρμόζεται σωστά το foundation δε μοιάζει με “μάσκα”, αλλά η όψη του είναι ίδια με αυτή του δέρματος. Με όλες τις νέες τάσεις σε φόρμουλες, πινέλα, εργαλεία εφαρμογής και τεχνικές είναι πολύ εύκολο κάθε γυναίκα να χάνει την ουσία του make up, η οποία είναι το δέρμα να φαίνεται αψεγάδιαστο αλλά όχι ψεύτικο και λαμπερό χωρίς να χρειάζονται ώρες ατελείωτες μπροστά στον καθρέφτη.

Εμείς σας παρουσιάζουμε τους κύριους κανόνες εφαρμογής του foundation, για φυσικό τελείωμα, χωρίς κόπο.

1. Το δέρμα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένο: Η σωστή απολέπιση και η συστηματική ενυδάτωση βελτιώνουν κατά πολύ την ποιότητα του δέρματος. Όταν το foundation εφαρμόζεται σε αφυδατωμένο, γεμάτο νεκρά κύτταρα δέρμα, απορροφάται πολύ περισσότερο από ότι θα έπρεπε, καθώς η επιδερμίδα χρειάζεται να “τραβήξει” υγρασία, και έτσι το αποτέλεσμα δεν είναι ομοιογενές, ενώ οι ξηρότερες περιοχές θα μοιάζουν ξεφλουδισμένες.
Για τέλειο μακιγιάζ, βάζουμε πάντα σε προτεραιότητα την υγεία του δέρματός μας και εφαρμόζουμε τα κατάλληλα προϊόντα πρωί και βράδυ.

2. Δίνουμε έμφαση στη σύσταση: Αναμιγνύοντας υφές και φόρμουλες το αποτέλεσμα δύσκολα θα είναι φυσικό και ομοιόμορφο. Αν η ενυδατική μας κρέμα έχει βάση το νερό, επιλέγουμε primer και foundation πάλι με βάση το νερό. Αντίστοιχα πράττουμε αν η ενυδατική μας έχει βάση το λάδι. Είναι θέμα χημείας…

3. Less is more: Δε χρειάζεται μεγάλη ποσότητα προϊόντος για να δείτε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ίσα ίσα μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα με ανομοιόμορφη κάλυψη και αφυδατωμένη αίσθηση.

4. Αφαιρέστε το παραπάνω προϊόν με την ενυδατική σας: Αν τύχει να εφαρμόσετε παραπάνω προϊόν αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να απλώσετε λίγη ενυδατική στην περιοχή και ύστερα με ταμποναριστές κινήσεις αφαιρέστε την περίσσεια.

Για περισσότερες συμβουλές σε θέματα skin care και μακιγιάζ, μπορείτε πάντα να συμβουλεύεστε τον δερματολόγο ή τον φαρμακοποιό σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *