Λιπαρό δέρμα: Η ιδανική ρουτίνα περιποίησης

Η φροντίδα του λιπαρού δέρματος είναι δύσκολη υπόθεση. Με τη χρήση των κατάλληλων προϊόντων, όμως, στη σωστή σειρά, τα αποτελέσματα μπορούν να είναι θεαματικό, και το δέρμα λαμπερό και ενυδατωμένο, χωρίς συμπτώματα λιπαρότητας.

Ποια είναι λοιπόν τα προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιούνται και με ποια σειρά;

1. Λοσιόν Toner: Αυτές οι λοσιόν απομακρύνουν απαλά τα νεκρά κύτταρα, καθαρίζουν και μειώνουν την όψη των πόρων και προλαμβάνουν την εμφάνιση σπυριών και ακμής. Οι συνθέσεις με σαλικυλικό οξύ έχουν επίσης αντιφλεγμονώδη δράση.

2. Κρέμα για τα σπυράκια: Οι κρέμες για τα σπυράκια χρησιμοποιούνται μόνο τοπικά καθώς έχουν ιδιαίτερα ισχυρή δράση. Εμπιστευθείτε το δερματολόγο σας για την κρέμα που σας ταιριάζει καθώς αρκετές συνθέσεις προκαλούν κνησμό, ερεθισμό και ξεφλούδισμα της περιοχής.

3. Καταπραϋντικά προϊόντα: Σε περίπτωση που δεν κάνετε κάποια θεραπεία για την ακμή αυτήν την περίοδο, ένας ορός ή μία κρέμα με καταπραϋντική δράση θα ανακουφίσουν το δέρμα σας και θα του δώσουν την απαραίτητη λάμψη χωρίς να το επιβαρύνουν.

4. Ενυδάτωση: Το λιπαρό δέρμα δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ενυδατωμένο. Αναζητήστε ενυδατικές κρέμες με σύνθεση ειδικά για το λιπαρό δέρμα, οι οποίες θα ανακουφίσουν την επιδερμίδα σας και ταυτόχρονα θα “κλειδώσουν” όλα τα προηγούμενα προϊόντα που χρησιμοποιήσατε στο δέρμα, ενισχύοντας τη δράση τους.

5. Αντηλιακό: Ποτέ χωρίς αντηλιακό εκτός σπιτιού! Ανεξάρτητα από την εποχή, ή τον καιρό, οι ακτίνες του ήλιου είναι πάντα παρούσες και βλαβερές. Αναζητήστε προϊόντα που ενδείκνυνται για το λιπαρό δέρμα.

Με τη βοήθεια του φαρμακοποιού σας, μπορείτε να ανακαλύψετε την ιδανική ρουτίνα περιποίησης για εσάς, χωρίς να φοβάστε τις αντιδράσεις του δέρματός σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *