Καθαρά και υγιή νύχια; Μπορείτε να το κάνετε στο σπίτι!

Η φροντίδα των νυχιών θα έπρεπε να είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της εβδομαδιαίας περιποίησης του κάθε ανθρώπου! Πέρα από το γεγονός ότι αποτελούν έναν καθρέφτη της υγιεινής μας και της ψυχικής μας υγείας, η ελλιπής περιποίησή τους θα μπορούσε να τα καταστήσει κέντρα μολύνσεων και μυκητιάσεων.

Πώς, λοιπό, μπορούμε να προστατεύσουμε τα νύχια μας δίνοντάς τους μία όμορφη εμφάνιση, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρόνο και χρήματα;

1. Βιοτίνη: Αν η διατροφή σας είναι πλήρης και ισορροπημένη, αλλά τα νύχια σας είναι αδύναμα και εύθραυστα τότε ένα συμπλήρωμα διατροφής με βιοτίνη (από το Β σύμπλεγμα βιταμινών) είναι η λύση στο πρόβλημά σας. Αν δεν είστε σίγουροι για την ποιότητα της διατροφής σας, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν αγοράσετε το οποιοδήποτε συμπλήρωμα διατροφής.

2. Κάντε διάλειμμα από το μανό: Σίγουρα, το χρώμα στα νύχια δείχνει ένα κομμάτι της προσωπικότητας και του στιλ μας και μας κάνει να νιώθουμε πιο όμορφα. Κατά περιόδους όμως, πρέπει να κάνουμε ένα διάλειμμα από το βάψιμο των νυχιών έτσι ώστε να τα αφήσουμε να αναπνεύσουν.

3. Γάντια: Κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού πρέπει να φοράμε γάντια! Τα χημικά απορρυπαντικά και οι βρωμιές μπορούν να καταστρέψουν τόσο το δέρμα όσο και τα νύχια μας.

4. Ενυδατώνουμε σωστά: Τα πετσάκια γύρω από τα νύχια μας έχουν τεράστιο ρόλο στην προστασία κατά των μολύνσεων. Αν τα σπρώξουμε πολύ ή αν τα κόψουμε παραπάνω από αυτό που πρέπει, αφήνουμε το νύχι εκτεθειμένο σε μολύνσεις. Πολύ ειδικοί, μάλιστα, συμβουλεύουν να μην πειράζουμε καθόλου τα πετσάκια μας, παρά μόνο να τα ενυδατώνουμε με το κατάλληλο λαδάκι.

5. Διατηρήστε τα νύχια σας σε φυσικό μήκος: Ακόμα και η μόδα πλέον επιτάσσει κοντά, περιποιημένα νύχια και όχι πολύ μακριά. Το φυσικό αυτό μήκος βοηθάει στο να μη σπάνε αλλά και στο να μη συσσωρεύονται μικρόβια κάτω από το νύχι.

Μην ξεχνάτε! Οποιαδήποτε σημάδια μόλυνσης των νυχιών, όπως ερυθρότητα, πρήξιμο και πόνος γύρω από το νύχι πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα! Εμπιστευθείτε τον γιατρό ή το φαρμακοποιό σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *