Η κυτταρίτιδα αντιμετωπίζεται; Φυσικά!

Η κυτταρίτιδα είναι ένα από τα πιο συνήθη προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των γυναικών σε σχέση με την εμφάνισή της. Και τώρα που η έξοδος στις παραλίες είναι προ των πυλών, η κυτταρίτιδα και η καταπολέμησή της είναι ένα θέμα που συζητείται πάρα πολύ!

Φυσικά η αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού δεν είναι κάτι που γίνεται άμεσα, αλλά θέλει υπομονή και επιμονή. Και ξεκινάει φυσικά με την προσεγμένη διατροφή και την άσκηση!

Ξεκινώντας μια υγιή, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά διατροφή, κάνετε το πρώτο βήμα για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και την απόκτηση ενός αψεγάδιαστου δέρματος.  Η αποτοξίνωση με φρούτα και λαχανικά, καθώς και η αποφυγή επεξεργασμένων τροφίμων και ποτών είναι απαραίτητη. Μεγάλη σημασία επίσης για τη μείωση της κυτταρίτιδας έχει και ο περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ και του τσιγάρου.

Ο χρυσός κανόνας, όμως, για τη μείωση της κυτταρίτιδας είναι η άφθονη κατανάλωση νερού! Φροντίστε να πίνετε περίπου 2 λίτρα νερό την ημέρα. Και αν το πολύ νερό σας κάνει να αισθάνεσθε φούσκωμα, μπορείτε να ακολουθήσετε μια συμβουλή για να το μειώσετε: προσθέστε λίγο λεμόνι.

Η άσκηση επίσης, παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο. Χωρίς τη γυμναστική το σώμα αιματώνεται λιγότερο, οπότε τα τοξικά προϊόντα του μεταβολισμού μπορούν να αποδομηθούν μόνο με αργό τρόπο ή δεν μπορούν καθόλου να αποβληθούν από τον οργανισμό και εναποτίθενται στα κύτταρα. Όσον αφορά στην άσκηση, δε χρειάζονται υπερβολές. Περίπου 2 -3 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για να βελτιώσουμε την όψη φλοιού πορτοκαλιού των γλουτών μας.

Εκτός όμως από την άσκηση και τη διατροφή, μπορούμε να υποβοηθήσουμε τον οργανισμό μας να φαίνεται καλύτερο με κάποια φαρμακευτικά προϊόντα, που είναι εξειδικευμένα στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Αυτά τα προϊόντα περιέχουν ουσίες όπως η ρετινόλη, που κάνουν την επιδερμίδα να φαίνεται πιο λεία και τη σμιλεύουν.

Συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό σας και βρείτε τα προϊόντα που σας ταιριάζουν, για να βγείτε πιο λαμπερές από ποτέ φέτος στην παραλία!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *