Γιατί βγάζουμε σπυράκια;

Έχει μάλλον περάσει καιρός από τότε που υποφέρατε από την ακμή στο πρόσωπο, όμως ακόμα δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από τα σπυράκια;

Η ακμή δεν γνωρίζει ηλικία. Είναι αλήθεια ότι εμφανίζεται πιο συχνά κατά τη διάρκεια της εφηβείας, αλλά αυτό το θέμα μπορεί να σας απασχολήσει και σε μετέπειτα στάδιο της ζωής σας. Εκτός από τους γενετικούς παράγοντες, υπάρχουν και άλλοι λόγοι που προκαλούν αυτή την πάθηση. Δείτε τους παρακάτω!

1. Χρησιμοποιείτε βρώμικα πινέλα μακιγιάζ

Χρησιμοποιώντας πινέλα μακιγιάζ κάθε μέρα και χωρίς να τα καθαρίζετε τακτικά, μπορεί να αποκτήσετε ακμή. Σε κάθε άγγιγμα του δέρματος με το πινέλο συγκεντρώνονται όλο και περισσότερα βακτήρια και νεκρά κύτταρα.

2. Χρησιμοποιείτε προϊόντα για styling μαλλιών

Τα spray και άλλα προϊόντα για τα μαλλιά, προκαλούν σπυράκια. Τα προϊόντα αυτά μένουν στα μαλλιά, και αν δεν τα λούσετε, τα μικροσκοπικά σωματίδια φθάνουν στο μαξιλάρι σας, με αποτέλεσμα να φράζουν οι πόροι του δέρματός σας.

3. Ακολουθείτε ανθυγιεινή διατροφή

Εάν η διατροφή σας βασίζεται σε επεξεργασμένες τροφές (fast food, τα ζυμαρικά, άσπρο ψωμί, τηγανητές πατάτες), μην εκπλαγείτε από την εμφάνιση σπυριών.

4. Κρατάτε το τηλέφωνό σας πολύ κοντά στο πρόσωπό σας

Το τηλέφωνο μπορεί να προκαλέσει τα σπυράκια, καθώς είναι γεμάτo από βακτήρια και μικρόβια, τα οποία μεταδίδονται στο δέρμα και φράζουν τους πόρους.

5. Κοιμάστε σε βρώμικα σεντόνια

Τα σεντόνια είναι από τα πιο βρώμικα πράγματα στο σπίτι. Δεν έχετε ιδέα πόσο πολλά βακτήρια κατοικούν στην επιφάνεια των σεντονιών και πολλά από αυτά καταλήγουν στο δέρμα σας ενώ κοιμάστε. Είναι καλό να βάλετε μια καθαρή πετσέτα στο μαξιλάρι, για να βεβαιωθείτε ότι τα βακτηρίδια είναι απομακρυσμένα από το δέρμα σας. Αλλάξτε την πετσέτα κάθε μέρα ή τουλάχιστον 2 ημέρες.

6. Ντύνεστε με ακατάλληλα υφάσματα.

Ο πολυεστέρας και η λύκρα είναι δύο μόνο από τα υλικά που μπορούν να προκαλέσουν την ακμή στην πλάτη ή το στήθος. Αντικαταστήστε αυτά τα υλικά με φυσικές ίνες όπως το βαμβάκι, που αφήνει το δέρμα να αναπνέει και δε φράζει τους πόρους σας.

7. Αρωματίζεστε κατευθείαν στο λαιμό

Λένε ότι ο λαιμός είναι η καλύτερη περιοχή στην οποία μπορείτε να βάλετε άρωμα, όμως ενδέχεται ο ψεκασμός να προκαλέσει ακμή.

8. Δεν κάνετε καθαρισμό

Ο καθαρισμός είναι ένα ουσιαστικό βήμα για την πρόληψη της ακμής. Αν δεν καθαρίζετε το πρόσωπό σας από τα στρώματα σκόνης, είναι πολύ πιο πιθανό να αποκτήσετε σπυράκια.

9. Μαυρίζετε χωρίς προστασία

Η υπερβολική υπεριώδης ακτινοβολία ξηραίνει το δέρμα και αυξάνει την παραγωγή σμήγματος. Επιπλέον, το μαύρισμα χωρίς αντηλιακό επισπεύδει τον κυτταρικό θάνατο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *