5+1 Λόγοι για να παρακολουθήσει κανείς ένα πρόγραμμα training

Η αδιάκοπη εκπαίδευση είναι ένα χαρακτηριστικό του κάθε σύγχρονου επιχειρηματία. Ειδικότερα, ο τομέας της υγείας παρουσιάζει ενδιαφέρον καθώς οι αλλαγές που επιδέχεται γίνονται σε πολλά επίπεδα (θεραπεία, ασθενής, τεχνολογία, οικονομία και πολλά άλλα).

Έτσι, οι λόγοι παρακολούθησης ενός training φαίνονται να είναι πολλοί. Ας τους κάνουμε, λοιπόν, συγκεκριμένους και απλούς.

  1. Απόκτηση γνώσεων: Η απόκτηση επιπλέον γνώσεων πάνω στο γνωστικό αντικείμενο που μας ενδιαφέρει είναι ο πιο σημαντικός λόγος για να παρακολουθήσουμε ένα training.
  2. Ανταλλαγή απόψεων:Ο χώρος διεξαγωγής προγραμμάτων training είναι γεμάτος ανθρώπους με τους οποίους, αυτός που παρακολουθεί, μοιράζεται το ίδιο πάθος. Συνεπώς, είναι το ιδανικό μέρος για να γίνει ανταλλαγή απόψεων αλλά και για τη συζήτηση συνεργασιών.
  3. Πηγή σκέψης και προβληματισμού: Πέραν της απόκτησης νέας γνώσης, τα training είναι δομημένα με τρόπο τέτοιο που δημιουργούν ντόμινο σκέψεων στο μυαλό των συμμετεχόντων, με αποτέλεσμα να αναθεωρούνται πρακτικές του παρελθόντος και το άτομο να εξελίσσεται ουσιαστικά.
  4. Εμπειρία στις νέες τεχνικές εκμάθησης:Δεν είναι όλα τα training ίδια. Η αξία του ομιλητή διαφαίνεται στην ικανότητά του να ενσωματώνει καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας, να ενθαρρύνει το κοινό του να συμμετάσχει ενεργά και τελικά να μεταδίδει πρακτική γνώση που μπορεί να εφαρμοσθεί άμεσα.
  5. Η ποιότητα του ομιλητή:Πολλές φορές, κρίνουμε την παρουσία μας σε ένα event μόνο και μόνο από τη διοργάνωση ή από τους ομιλητές του. Ιδιαίτερα ένα σεμινάριο training, επηρεάζεται σημαντικά από τον επαγγελματία που το συντονίζει, και ενώ το αντικείμενο που πραγματεύεται φαίνεται σύνηθες, η ουσία του μεταδίδεται χάρη στον trainer.

Bonus: Όταν γίνεται η αρχή στην συνέχιση της μελέτης, αρχίζει να ξανακαίει η φλόγα για μάθηση, άρα βελτιώνεται το επίπεδο του επιχειρηματία φαρμακοποιού και τελικά βελτιώνεται η ίδια επιχείρηση.

Γιατί η γνώση ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στη δύναμή της…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *