Ελαιόλαδο και οφέλη

Tο ελαιόλαδο είναι βασικό συστατικό στη διατροφή μας αλλά όχι μόνο όπως φαίνεται! Δείτε πόσο πολλές χρήσεις και οφέλη μπορεί να έχει για τον οργανισμό μας!

Κάνει απαλά τα μαλλιά

Η βιταμίνη Ε που βρίσκεται στο ελαιόλαδο μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη μείωση της πιτυρίδας. Μπορείτε να προσθέσετε το ελαιόλαδο στα μαλλιά σας για να εξομαλύνετε τις ταλαιπωρημένες άκρες και να διώξετε την ψαλίδα.

Αφαιρεί το μακιγιάζ

Πολλοί πιστεύουν ότι η προσθήκη ελαιόλαδου στο ήδη λιπαρό δέρμα θα επιδεινώσει το πρόβλημα, αλλά αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Το ελαιόλαδο είναι το ιδανικό για την αφαίρεση μακιγιάζ. Χρησιμοποιήστε το ως προ-καθαριστικό, πριν βάλετε νερό και κάποιο άλλο καθαριστικό διάλυμα στο πρόσωπό σας, ακόμα και σε καθημερινή χρήση. Μπορείτε να εφαρμόσετε το λάδι κατευθείαν στο πρόσωπό σας, ή μπορείτε να επιλέξετε ένα σαπούνι εμποτισμένο με ελαιόλαδο.

Μαλακώνει τα πετσάκια

Είναι σημαντικό να διατηρείτε τα πετσάκια εύπλαστα, ώστε να μη σπάνε, και να μην επιτρέπουν στα βακτήρια και τους μύκητες να μπουν κάτω από τα νύχια. Απλά εφαρμόστε μια σταγόνα στα πετσάκια το βράδυ πριν πάτε για ύπνο.

Βοηθά τα νύχια να μεγαλώσουν

Το ελαιόλαδο λόγω της πλούσιας βιταμίνη Ε που περιέχει, είναι εξαιρετικά ενυδατικό και απορροφάται εύκολα, πράγμα που το καθιστά ιδανικό για την ανάπτυξη των νυχιών. Μουλιάστε τα νύχια σας στο ελαιόλαδο για περίπου 20 λεπτά 1 φορά την εβδομάδα.

Καταπραΰνει τους ερεθισμούς

Εάν αντιμετωπίζετε ξηρότητα, φαγούρα ή ερεθισμένο δέρμα, χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο για να ανακουφίσετε τον πόνο. Καταπραΰνει τους ερεθισμούς και τις φλεγμονές του δέρματος. Για να αισθανθείτε πλήρη ανακούφιση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα ζεστό μπάνιο!

Καταπολεμά τα σημάδια γήρανσης

Επίσης, το ελαιόλαδο περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά. Αυτά περιλαμβάνουν  βιταμίνη Ε και πολυφαινόλες, οι οποίες βοηθούν στη συγκέντρωση και την εξουδετέρωση ελεύθερων ριζών που διαφορετικά μπορεί να βλάψουν το δέρμα και να επιταχύνουν την εμφάνιση των σημαδιών γήρανσης του πληθυσμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *