Πώς να αποτοξινώσετε το σώμα σας μετά από τις καλοκαιρινές σας διακοπές

Η επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές είναι δύσκολη για αρκετούς λόγους. Είναι σύνηθες γυρνώντας να νιώθουμε φουσκωμένοι και αποσυντονισμένοι. Αυτό γιατί αλλάζει η διατροφή μας, η οποία γίνεται πιο πρόχειρη και ανθυγιεινή, διακόπτουμε τη γυμναστική και αλλάζουμε το πρόγραμμα ύπνου μας.

Η λύση είναι ή να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας και να περιμένουμε το σώμα μας να επιστρέψει σταδιακά στην πρότερη κατάστασή του ή να κάνουμε μία mini αποτοξίνωση η οποία μέσα σε 3 περίπου μέρες θα μας βοηθήσει να επιταχύνουμε τη διαδικασία αυτή.

Το τριήμερο πρόγραμμα επαναφοράς του σώματος είναι πολύ απλό, δεν απαιτεί ιδιαίτερο κόπο, μόνο προγραμματισμό των γευμάτων από πριν, ειδικά αν επιστρέφετε αμέσως στη δουλειά.

Πρώτο βήμα: Κόβουμε όλους τους ανθυγιεινούς υδατάνθρακες και αποφεύγουμε επεξεργασμένες τροφές, πλούσιες σε άμυλο. Χτίζουμε τα γεύματά μας με βάση πρωτεϊνούχες τροφές και ωμά λαχανικά ή λαχανικά στον ατμό.

Δεύτερο βήμα: Περιορίζουμε το αλάτι και δεν καταναλώνουμε σάλτσες και σος, όπως μαγιονέζα, κέτσαπ κλπ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκα μυρωδικά, όπως βασιλικό, στο φαγητό μας για να δώσουμε γεύση.

Τρίτο βήμα: Επιλέγουμε φρούτα κάθε φορά που έχουμε όρεξη για γλυκό. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο βήμα, καθώς το σώμα μας έχει “ντύσει” την ανάγκη του για ζάχαρη σε επιθυμία και cake, μπισκότα, πάστες και παγωτά που περιέχουν κενές θερμίδες.

Τέταρτο βήμα: Καταναλώνουμε άφθονο νερό, ενώ περιορίζουμε τα αλκοολούχα και τα ενεργειακά ποτά, καθώς και τα ποτά που περιέχουν γλυκαντικά.

Μέσα σε 3 μέρες το σώμα, το δέρμα και η διάθεσή μας θα έχουν άμεση βελτίωση. Για παραπάνω συμβουλές και προϊόντα που θα ενισχύσουν την αποτοξίνωση που κάνετε μπορείτε να εμπιστευθείτε τον φαρμακοποιό σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *